Skip to main content

Kako je nastao brend Reborn

 

Mnogi od nas dele zajedničko iskustvo o tome koliko su se naše navike promenile. Kada bismo Vas pitali koliko drugačiji život vodi u odnosu na svoje roditelje, većina bi se složila da je razlika u načinu žitota ogromna, što je i normalno, vremena se menjaju a sa njim i naše navike.

Ono što je specifično za promene u našim današnjim navikama, u odnosu na način života koji smo vodili u detinjstvu ili koji su naše majke vodile je u spoznaji i prihvatanju zdravijeg načina života. Taj zdraviji način života podrazmeva da danas biramo namirnice mnogo pažljivije, baš zato što smo mnogo izloženiji nezdravoj hrani, obraćamo pažnju na naše fizičko zdravlje. I dok se naše mame u velikom broju slučajeva nisu bavile nekim rekreativnim sportom, danas veliki broj mladih žena i majki barem povremeno trenira neki sport. Kao što nekada nismo razmišljali o glutenu, štetnosti šećera, tako i danas pazimo da li kozmetika sadrži parabene, silikone i toksine.

Mnogima put ka zdravijem načinu života nije nimalo lak, baš zbog usadjenih navika i ukusa koje smo godinama sticali, pa nam je često teško da izbacimo testo i slatkiše iz ishrane, nije lako ni pokrenuti se i naći motivaciju i vreme u našoj užurbanoj svakodnevici da nadjemo i malo vremena za trening. Što se kozmetike tiče, navikli smo na određene mirise, teksturu, a prirodna kozmetika vrlo često ima potpuno drugačije karakteristike.

Reborn Cosmetics brend je upravo nastao kao kozmetički brend koji nas može u stopu pratiti u našem novom načinu životu koji je bolji i zdraviji za nas i naše okruženje i podjednako lep i prijatan kao svi oni proizvodi na koje smo navikli. Želili smo da ponudimo prirodnu kozmetiku vrhunskog kvaliteta koja će nam pomoći da svoj život transformišemo u jedan bolji, zdraviji i ekološki osvešćen,a da pri tom naša transformacija bude lepo i radosno iskutvo, uz sve benefite za kožu koji su očigledni i jasno primetni kod naših korisnika.

Reborn Story

Po čemu je Reborn Cosmetics drugačiji

 

Naše prvo istraživanje  imalo je za cilj da otkrije da li naše tržište uopšte koristi prirodnu kozmetiku i ukoliko ne koristi, da li bi želelo da proba da koristi i koje su to barijere i bojazni koje nas sprečavaju da bismo se upustili u negu kože prirodnom kozmetikom.

Istraživanje je pokazalo da oko 16% ispitanika već koristi prirodnu kozmetiku, a velika većina ostalog broja ispitanika je navela da bi želela da proba, medjutim veoma jasno su se iskristalisale i ključne barijere i strahovi da se i započne sa prirodnom negom kože. To je pre svega bilo nepoverenje u smislu gde se ta kozmetika proizvodi, u kojim uslovima, koliko je ispitana i proverena.

Ovo istraživanje je jasno naznačilo kojim putem je trebalo da podjemo. Reborn kozmetika se proizvodi pod strogo kontolisanim i visoko tehnološkim industrijskim uslovima gde se besprekorno poštuju i primenjuju dobre proizvođačke prakse i gde su ispunjeni svi sanitarni i zdravstveni uslovi za proizvodnju. Takodje, naši proizvodi su zdravstveno ispitani u sertifikovanoj laboratoriji, a rezultati su pokazali da naši proizvodi ne sadrže nikakve toksine, teške metale, kao i da imaju optimalnu PH vrednost. Otišle smo i korak dalje i uradile dermatološko ispitivanje u sertifikovanoj laboratoriji u Atini, a rezultati su pokazali da su svi naši proizvodi potpuno bezbedni na koži, i da na osetljivoj koži (a to je bila većina ispitanika) nema apsolutno nikakvih iritacija niti bilo kakvih reakcija na koži.

Reborn Cosmetics Dermatologically Tested

Još jedna bojazan naših ispitanika je bila da li prirodna kozmetika zaista ima efekte kao sintetička. Zato smo odlučile da za kreiranje naših formulacija angažujemo vrhunske stručnjake – farmaceute i lekare, a nakon toga podrobno ispitamo efekte formulacija. Kao rezultat toga, danas imamo kupce koji se sami javljaju nakon vrlo kratkog perioda korišćenja Reborn proizvoda sa oduševljenjem efektima na koži koje vrlo brzo primete.

Veoma važno nam je bilo i da naša amblaža bude mikrobiološki i zdravstveno ispitana, pa smo zato odlučile da ambalažu, kako zbog zdravstvenih razloga, tako i zbog kvaliteta i dizajna uvezemo iz Italije, od proizvođača koji ima sve sertifikate koji dokazuju bezbednost ambalaže. U pitanju je staklena ambalaža koju je moguće recilirati. Jako nam je bio bitan i dizajn, pa smo dosta pažnje i vremena posvetile razvoju vizuelnog identiteta koji bi u potpunosti oslikao našu priču i naše vrednosti.

U sledećem detaljnijem istraživanju ispitivale smo podrobno navike naše taget grupe, gde kupuju, koliko novca izdvajaju za kozmetiku, kakve mirise vole i šta je to što bi ih privuklo da isprobaju novi brend. Tako smo dalje utemeljile naše vrednosti, koje su u skladu sa očekivanjiva naše target grupe ali i našim idejama, jer smo zaista i došli do rezultata koji su bili u skladu sa našim inicijalnim idejama i principima.

Reborn proizvodi

Zašto izabrati Reborn Cosmetics

 

Našu današnjicu sami stvaramo, i uz sve izazove savremenog života i sve štetnijih uticaja okoline, osećamo kao da je potrebno da se ponovo rodimo za svet u kome sada živimo. Zato je Reborn kozmetika i stvorena, da našoj koži da jedan lepši, zdraviji izgled, uz pomoć prirode i nauke. Za sve one koje žele ponovno rodjenje svoje kože koja je u skladu sa našom unutrašnjom lepotom, i koja je deo naših novih navika kao bolji primer našoj deci i svim budućim generacijama.