Skip to main content

Kada je u pitanju briga o koži, posebno lica, svaki korak u rutini nege može napraviti veliku razliku. Iz tog razloga, kreirali smo Ageless Face Wash – umivalicu koja nije samo sredstvo za čišćenje lica, već prava mala riznica aktivnih sastojaka koji pužaju blistavu i zdravu kožu.

Otkrijte na koji način aktivni sastojci Ageless Face Wash deluju na kožu

AHA i PHA kiseline – Dubinska eksfolijacija i osveženje

Ageless Face Wash je formulisan sa kombinacijom AHA (alfa-hidroksi kiselina) i PHA (poli-hidroksi kiselina), koje su ključni za njegovu efikasnost. AHA kiseline poput mlečne kiseline pomažu u nežnom uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože, čime se podstiče prirodni proces regeneracije kože. S druge strane, PHA kiseline poput glukonolaktona i laktobionske kiseline pružaju dubinsko čišćenje i istovremeno deluju umirujuće na kožu, čineći ih idealnim za svakodnevnu upotrebu.

Zašto je važna eksfolijacija kože?

 1. Uklanjanje mrtvih ćelija: Mrtve ćelije na površini kože mogu začepiti pore i sprečiti efikasno prodiranje proizvoda za negu kože. Blaga eksfolijacija pomaže u njihovom uklanjanju, čime se omogućava koži da diše i efikasnije upija hranljive sastojke.
 2. Podsticanje obnove kože: Eksfolijacija podstiče prirodan proces regeneracije kože, čineći je glatkom, mekom i sjajnom. To je posebno korisno za zrelu kožu koja sporije obnavlja ćelije.
 3. Poboljšanje teksture kože: Redovna eksfolijacija može smanjiti grubost i neujednačenost kože, čineći je glatkom na dodir i ujednačenom u boji.
 4. Sprečavanje pojave akni: Uklanjanjem mrtvih ćelija i nečistoća sa površine kože, eksfolijacija može smanjiti začepljenje pora i smanjiti rizik od pojave akni.
 5. Poboljšanje apsorpcije proizvoda za negu kože: Koža koja je redovno eksfolirana bolje upija hidratantne kreme, serume i ostale proizvode za negu kože, čime se poboljšava njihova efikasnost.
Ageless Face Wash Reborn Cosmetics

Reborn Cosmetics – Ageless Face Wash

Hidrosolubilno ulje pamuka i babasu ulje – Hidratacija i zaštita

Hidrosolubilno ulje pamuka je izuzetno lagano ulje koje efikasno hidrira kožu bez ostavljanja masnog osećaja. Ono takođe pomaže u održavanju ravnoteže vlage u koži, čineći je mekom i gipkom. Babasu ulje, sa druge strane, bogato je masnim kiselinama koje hrane kožu i pomažu u jačanju njene barijerne funkcije, čineći je otpornijom na spoljašnje uticaje.

Hidrosolubilna ulja su izuzetno efikasan i nežan način za uklanjanje šminke i nečistoća sa kože. Njihova formulacija omogućava da se emulguju sa vodom, što znači da se lako ispiraju i ne ostavljaju masni film na koži. Evo kako hidrosolubilna ulja deluju prilikom uklanjanja šminke i nečistoća:

 1. Emulzifikacija šminke

Hidrosolubilna ulja imaju sposobnost da se emulguju sa ostacima šminke na koži. To znači da se ulje može mešati sa šminkom, uključujući i vodootpornu šminku, čime se razbijaju molekuli šminke i čine ih lakšim za uklanjanje. Ovaj proces omogućava temeljno čišćenje čak i najotpornije šminke bez trljanja i iritacije kože.

 1. Topljenje nečistoća i sebuma

Hidrosolubilna ulja takođe imaju sposobnost da otope sebum, to jest prirodna ulja koja proizvodi koža. Ovo je važno jer sebum može zadržati nečistoće i prljavštinu na koži, što može dovesti do začepljenih pora i pojave bubuljica. Kada se hidrosolubilno ulje nanese na kožu, ono omogućava dubinsko čišćenje i uklanjanje nečistoća, ostavljajući kožu čistom i osveženom.

 1. Lako ispiranje

Jedna od ključnih prednosti hidrosolubilnih ulja je u tome što se lako ispiraju vodom. Kada se ulje emulguje sa šminkom i nečistoćama, dodavanjem vode nastaje mlečna emulzija koja se jednostavno ispira vodom. Ovo olakšava proces čišćenja jer ne zahteva agresivno trljanje ili upotrebu dodatnih proizvoda za uklanjanje ostatka ulja sa kože.

 1. Hidratacija i nega

Pored čišćenja, hidrosolubilna ulja često sadrže i dodatne sastojke koji pružaju hidrataciju i negu koži. Na primer, ulja poput babasu ili pamuka mogu pružiti dodatnu hidrataciju i zaštitu koži, čime se sprečava osećaj zatezanja ili suvoće nakon čišćenja.

Primer primene:

Korak po korak, hidrosolubilna ulja se nanose na suvu kožu i nežno masiraju kako bi se rastopila šminka i nečistoće. Zatim se dodaje malo vode da bi se formirala mlečna emulzija, koja se zatim ispira toplom vodom ili se uklanja pamučnim tuferom. Ovaj proces osigurava dubinsko čišćenje bez iritacije ili osećaja masnoće, ostavljajući kožu čistom, svežom i pripremljenom za sledeći korak u rutini nege.

Ukratko, hidrosolubilna ulja su odličan izbor za sve tipove kože jer pružaju nežno, ali efikasno čišćenje šminke i nečistoća, uz dodatnu hidrataciju i negu.

Ageless Face Wash

Ekstrakti korena sapunike, sladića i cikorije – Blaga eksfolijacija i umirujući efekat

Ovi biljni ekstrakti su ključni za blagu eksfolijaciju i umirujući efekat Ageless Face Wash-a. Koren sapunike je poznat po svojim čistim svojstvima koja pomažu u uklanjanju nečistoća i viška ulja sa kože. Sladić, sa svojim antiinflamatornim svojstvima, umiruje iritacije i crvenilo, dok ekstrakt cikorije dodatno hidrira i hrani kožu.

Ekstrakt korena sapunike

Ekstrakt korena sapunike je poznat po svojim blagim, ali efikasnim svojstvima čišćenja kože. Ovaj biljni ekstrakt pomaže u:

 • Dubinskom čišćenju: Sapunika ima sposobnost da nežno uklanja višak sebuma i nečistoće sa površine kože, čineći je čistom i osveženom.
 • Antiinflamatornim svojstvima: Smanjuje upalu i umiruje iritiranu kožu, što ga čini pogodnim za tretiranje akni i drugih inflamatornih stanja.

Ekstrakt sladića

Ekstrakt sladića je poznat po svojim umirujućim i antiinflamatornim svojstvima, idealnim za osetljivu kožu. On pomaže u:

 • Smanjenju crvenila: Sladić umiruje iritaciju i smanjuje crvenilo na koži, čineći je manje podložnom iritacijama.
 • Antioksidativnoj zaštiti: Deluje kao antioksidans, štiteći kožu od slobodnih radikala koji mogu uzrokovati oštećenja.

Ekstrakt cikorije

Ekstrakt cikorije ima višestruke koristi za kožu, uključujući:

 • Hidrataciju: Cikorija pomaže u održavanju hidratacije kože, čineći je mekom i elastičnom.
 • Regeneraciji kože: Podstiče regeneraciju ćelija kože, što može doprineti poboljšanju teksture i tonusa kože.

Ekstrakti papaje, zobi i nevena – Osvežavajući i revitalizujući efekat

Papaja je bogata enzimima koji pomažu u blagoj eksfolijaciji kože, istovremeno čineći je mekom i glatkom. Ovas, poznat po svojim umirujućim svojstvima, pomaže u smanjenju upala i crvenila, čineći Ageless Face Wash idealnim izborom za sve tipove kože. Neven je prirodni tonik koji revitalizuje kožu i pomaže u održavanju njenog prirodnog sjaja.

Ekstrakt papaje

Ekstrakt papaje je bogat enzimima koji imaju blage eksfolijativne i osvežavajuće efekte na kožu. On pomaže u:

 • Blagoj eksfolijaciji: Enzimi papaje pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože, čineći je glatkom i sjajnom.
 • Osvežavanju kože: Papaja ima svojstva koja doprinose toniranju i osvežavanju kože, čineći je sjajnom i zdravom.

Ekstrakt ovsa

Ekstrakt ovsa je poznat po svojim umirujućim svojstvima i pogodan je za sve tipove kože, posebno za osetljivu i problematičnu kožu. On pomaže u:

 • Umirivanju iritacije: Ova umiruje kožu i smanjuje crvenilo, što je čini idealnom za tretiranje kožnih stanja poput ekcema i psorijaze.
 • Hidrataciji: Pruža hidrataciju i pomaže u održavanju barijerne funkcije kože.

Ekstrakt nevena

Ekstrakt nevena je poznat po svojim umirujućim i regenerativnim svojstvima, posebno korisnim za oštećenu i suvu kožu. On pomaže u:

 • Regeneraciji kože: Neven podstiče obnovu oštećenih ćelija kože, što može pomoći u zaceljivanju ožiljaka i povreda.
 • Antiinflamatornim svojstvima: Smanjuje upalu i iritaciju kože, čineći je mekom i zdravom.

 

Pažljivo izbalansiranom formulacija koja pruža sve što koža Vašeg lica može poželeti – od blage eksfolijacije do dubinskog čišćenja i intenzivne hidratacije, Ageless Face Wash je odličan izbor  bez obzira na Vaš tip kože, jer će Vam pomoći da postignete zdrav, blistav i mladolik kože.

Uz Ageless Face Wash, svakodnevna rutina nege lica postaje više od običnog rituala – postaje putovanje ka zdravijoj i lepšoj koži.