Skip to main content

Osetljiva, problematična, iritirana ili oštećena koža zahtevaju posebnu pažnju i negu kako bi povratile svoju ravnotežu i zdrav izgled. Ukoliko imate osetljivu ili problematičnu kožu sklonu iritacijama i crvenilu, ili pak ekcemima i rozacei, verovatno ste probali mnogo krema tražeći onu koju će Vaše lice prihvatiti i koja će joj pružiti adekvatnu negu.

Naša želja je bila da stvorimo specifičnu formulaciju sa prirodnim sastojcima za sve vas čija koža zahteva i zaslužuje posebnu pažnju i negu. Kombinacijom i sinergijom prirodnih sastojaka, ova krema pruža hidrataciju, umirenje i obnovu kože.

Reborn Cosmetics Soothing Hydration krema je pravi izbor za sve koji traže kvalitetnu, prirodnu i efikasnu kremu za hidrataciju, umirenje i zaštitu svoje kože. Svojim impresivnim sastavom i dokazanom bezbednošću, ova krema će pružiti neophodnu negu i povratiti ravnotežu vaše kože. Ne samo da ćete primetiti vidljive rezultate, već ćete i osećati blagodeti ove kreme na svom licu.

Jedna od najvećih prednosti Soothing Hydration kreme je njena prilagodljivost osetljivoj koži. Bez iritansa, ova krema je pažljivo formulisana kako bi se izbegle alergijske reakcije i neprijatnosti na koži. Ova svojstva čine je idealnom za svakodnevnu upotrebu kod osetljive, problematične, iritirane kože ili kože sklone crvenilu.

Važno je napomenuti da je Soothing Hydration krema dermatološki i zdravstveno testirana, te ne izaziva iritacije na osetljivoj koži. Njena formula je pažljivo kreirana kako bi obezbedila efikasnost i sigurnost za osetljivu kožu.

U ovom blogu, istražujemo ključne sastojke Soothing Hydration kreme i razloge zbog kojih je ona značajna za negu osetljive, problematične, iritirane i oštećene kože.

 

Najpre hidratacija

Hidratantna moć Aloe Vera soka, hidrolata ruže i glicerina pruža intenzivnu hidrataciju, čime se vraća vlažnost i mekoća koži. Ovi sastojci pomažu u održavanju optimalne ravnoteže vlage i sprečavaju gubitak hidratacije, što je ključno za zdravu i blistavu kožu.

Sok Aloe vera je snažan hidratantni sastojak koji umiruje iritacije i pomaže u obnavljanju kože. Ona je poznata po svojim umirujućim svojstvima i koristi se već vekovima u kozmetici zbog svoje sposobnosti da umiri i hidrira kožu.

Hidrolat ruže je nežan tonik za kožu koji pomaže u umirivanju i hidrataciji. Ovaj sastojak ima antioksidativna svojstva koja štite kožu od slobodnih radikala i smanjuju znakove starenja. Takođe pomaže u smanjenju iritacija i crvenila, ostavljajući kožu svežom i blistavom.

Glicerin je poznat po svojim hidratantnim svojstvima. Deluje kao vlažeći agens koji privlači vlagu iz okoline i zadržava je u koži. Ovaj sastojak pomaže u održavanju hidratacije kože, čineći je mekom, glatkom i elastičnom.

Zatim umirivanje upala

Uz hidrataciju, Soothing Hydration krema pruža i umirujuće dejstvo zahvaljujući sastojcima kao što su hidroat ruže, hidrolat i ekstrakt nevena, kao i ekstrakt arnike. Ovi sastojci pomažu u smanjenju iritacija, crvenila i upala na koži, čineći je smirenijom i umirenijom.

Protivupalna svojstva nevena, arnike i ekstratrata korena sladića umiruju kožu, smanjujući crvenilo, iritacije i otekline. Ovi sastojci pomažu u smirivanju kože nakon izlaganja štetnim faktorima kao što su sunce, zagađenje ili kozmetički proizvodi.

Rosa Damascena je poznata po svom blagotvornom delovanju na kožu i ima umirujuće i anti-inflamatorne osobine. Calendula Officinalis, tj. neven, je biljka koja se tradicionalno koristi za negu osetljive i iritirane kože. Ova dva sastojka zajedno stvaraju harmoniju koja umiruje kožu i smanjuje crvenilo.

Ekstrati arnike i nevena imaju prirodna anti-upalna svojstva koja mogu pomoći u ublažavanju upalnih stanja na koži, kao što su akne, iritacije i otekline. Oni smanjuju crvenilo i pomažu koži da se oporavi. Arnica Montana Flower Extract ima anti-inflamatorna i umirujuća svojstva. Ovaj sastojak pomaže u smanjenju upale i oteklina na koži, čime se umanjuje crvenilo i iritacije. Takođe ima regenerativno dejstvo koje pomaže u obnavljanju oštećene kože.

Obnovimo oštećenu kožu

Obnavljajuća svojstva d-Panthenola, žutog noćurka, borago ulja i mango putera pomažu u regeneraciji oštećene kože. Oni hrane kožu esencijalnim hranjivim materijama, jačajući njenu barijeru i podstičući procese obnove. Ovi sastojci su posebno važni za kožu koja je izložena stresu, suvoći ili agresivnim tretmanima.

D-Panthenol, poznat i kao provitamin B5, ima hidratantna i regenerativna svojstva koja pomažu u obnavljanju oštećene kože. Borago ulje i ulje žutog noćurka su bogati esencijalnim masnim kiselinama. Ova ulja hrane kožu i poboljšavaju njenu elastičnost i teksturu. Takođe pomažu u smirivanju i obnavljanju kože, smanjujući oštećenja i iritacije.

Smirivanje iritacija

Dodatno, prisustvo Allantoina, Bisabolola i vitamina C doprinosi umirenju kože i smanjenju nelagodnosti. Ovi sastojci imaju svojstva koji pomažu u smirivanju iritacija, umanjujući svrab, peckanje i crvenilo. Takođe, pružaju dodatnu zaštitu od štetnih faktora okoline i pomažu u očuvanju zdrave kože.

Mango puter, ekstrakt korena sladića, allantoin i bisabolol su sastojci koji imaju umirujuće i protivupalno dejstvo na kožu. Oni pomažu u smanjenju iritacija, umiruju crvenilo i održavaju kožu u balansu. Ekstrakt arnike ima anti-inflamatorna i umirujuća svojstva. Takođe ima regenerativno dejstvo koje pomaže u obnavljanju oštećene kože.

Antioksidativna zaštita

Tocopheryl acetate (vitamin E) je moćan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od štetnih slobodnih radikala. Ovaj sastojak pomaže u sprečavanju oksidativnog stresa i smanjuje znakove prevremenog starenja kože.

Takođe, ova krema ima i hranljive i zaštitne benefite. Borago ulje, mango puter, ekstrakt korena sladića, alantoin, bisabolol i vitamin C hrane kožu, održavajući je mekom, elastičnom i zaštićenom od štetnih slobodnih radikala.

U današnjem svetu gde smo izloženi raznim faktorima koji mogu uticati na zdravlje i izgled naše kože, pronalaženje prave kreme za negu postaje od suštinske važnosti. Ako tražite kremu koja će pružiti hidrataciju, umiriti i negovati vašu kožu, Reborn Cosmetics Soothing Hydration krema predstavlja izvanredno rešenje za sve one koji se bore sa osetljivom, problematičnom, iritiranom kožom ili kožom sklonom crvenilu. Sačinjena od 100% prirodnih sastojaka, ova krema je prošla zdravstveno i dermatološko testiranje kako bi se obezbedila njena sigurnost i efikasnost.

Reborn Cosmetics Soothing Hydration krema je Vaš pouzdan saputnik u vašoj svakodnevnoj rutini nege kože. Neka priroda preuzme vođstvo i pruži vašoj koži sve što joj je potrebno za optimalno zdravlje i blistav izgled!

Za dodatnu hidrataciju i anti-age negu, preporučujemo da Soothing Hydration Cream kombinujete sa Ageless Day serumom. Više o efektima ove kombinacije, pročitajte u našem blogu u delu SOS for Sensitive Skin.

Poručite Vašu Soothing Hydration kremu: https://reborn.rs/proizvod/soothing-hydration-cream/